Европейския ден на спорта в училище!

#ESSD2021

СУ“Васил Левски“ се включи в Европейския ден на спорта в училище!

Европейският училищен спортен ден (ESSD) е учебен ден, посветен на забавлението, играта и насърчаването на физическата активност и здравето за всички. Това е празник, който дава възможност на училищата да:

Повишат профила на физическото възпитание и училищния спорт. Създават забавление и наслада чрез инициативи за физическа активност за млади хора. Насърчат здравето и благосъстоянието за учене през целия живот. Насърчат социалното включване сред своите ученици.

Основна тема на празника на европейско ниво през 2021 година е “Активни пространства” и как дворът на училището може да подтиква децата към повече физическа активност. Училищата са поканени да преосмислят училищната база, като инструмент за мотивация на децата да се движат повече чрез различни асфалтни игри, артистични и креативни намеси и доза изобретателност.

С помощта на тебешири, малко боя или други методи училищните дворове могат да бъдат активен атракцион в ежедневието на детето. Успоредно с тази тема сдружение „BG Бъди активен“ продължава да поставя акцент на темата за Опазване на околната среда – разделно събиране на отпадъци.

Учителите по физическо възпитание и спорт и началните учители се постараха да организират Европейския ден на спорта като се включиха в мероприятия и по двете теми на събитието:

Активни пространтва:

Децата от I и II клас нарисуваха двора с интерактивни игри, свързани с физическа активност:

”Не се сърди човече”, „ Дама”, както и още много игри с тебешир на асфалта.

Физическа грамотност за развиване на навици за физическа активност през целия живот:

Учениците от III и IV клас направиха 2021 крачки около училището, а представители от V и VI клас участваха в щафетни игри „Чисто събитие“

Всички заедно играха и се забавлялаха с удоволствие.